Café Morgenland

 
ararat   exterritorial
Η απόλαυση του λυντσαρίσματος (10-10-2018)

αυτοαμυνα (11-2017)

NSU-Δολοφονίες (27-1-2012)

Θεσσαλονίκη: μια ιστορία αντισημιτισμού (19-3-2017)

Μαζευτήκαμε σήμερα στην πορεία μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης με την επίσημη κουστωδία των επιφανών ελληνοχριστιανών Θεσσαλονικέων. Βάλανε τα καλά τους και απόψε ξεπλένονται στην πλατεία Ελευθερίας. Στην ίδια πλατεία, όπου στις 11 Ιουλίου του 1942 οι παππούδες τους ήρθαν να γελάσουν με το θέαμα της απογραφής και εξευτελισμού των Εβραίων από τους ναζί. Αλλά η ιστορία του αντισημιτισμού στην πόλη αυτή ξεκινά νωρίτερα... Θεσσαλονίκη 1912 Τα ελληνικά στρατεύματα προελαύνουν ήδη από το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου και στις 27 του μηνός, οι στρατηγοί Ιωάννης Μεταξάς και ο Βίκτωρ Δούσμανης υπογράφουν τα πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό. …

 
Καρφί στο Μάτι (31-10-2015)

Στις 16 Οκτώβρη διοργανώσαμε συναυλία για τη λεγόμενη ‘2η γενιά μεταναστών’ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Το γνωρίζουμε ότι το χάσμα μεταξύ των όσων έχουν και όσων δεν έχουν ελληνικά χαρτιά σε αυτή την κοινωνία, δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα και γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η συναυλία ενοχλεί. Απέναντι σε μια ρατσιστική κοινωνία και ένα κράτος που θεωρούν τους μετανάστες και τα παιδιά τους ‘πρόβλημα’, η συναυλία αυτή διοργανώνεται για να δώσει φωνή σε μπάντες της δεύτερης γενιάς και αντιφασίστ(ρι)ες και να μιλήσει από antifa σκοπιά για το ‘πρόβλημα’ που συνιστούν για την επιβίωση των μεταναστών και τη δικιά μας το ίδιο το ελληνικό κράτος και οι κάθε λογής φασίστες του. Αυτά εδώ τα λόγια, όμως, είναι για μια επίθεση που δέχτηκε η συναυλία όχι από όλους τους παραπάνω που αναμενόμενα μας έχουν βάλει στο μάτι, αλλά από δέκα αναρχικούς που ήρθαν για να γράψουν συνθήματα, να πετάξουν τρικάκια, να απειλήσουν και να χτυπήσουν.

 
Η ιδεολογία του βόθρου 10-2013

Οι συλλήψεις μιας σειράς στελεχών και μελών της χρυσής αυγής, σε live αναμετάδοση μάλιστα μέσα σε ένα κλίμα διεξαγωγής ντέρμπυ και αποκάλυψης ροζ σκανδάλων από όλα τα μμε, οι οποίες ακολούθησαν την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, βρήκαν όχι μόνο την χα αλλά και την ελάρ/ελάν κυριολεκτικά στον ύπνο. Οι πρώτοι γιατί μέχρι τότε εφησύχαζαν πάνω στην αρραγή συνεργασία, υποστήριξη, κάλυψη και ανοχή του κατασταλτικού μηχανισμού και όλων των κυβερνητικών σχημάτων (συμπεριλαμβανόμενης και της αντιπολίτευσης στο σύνολο της), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τόσο την απάθεια (με ελάχιστες εξαιρέσεις) του συνόλου της ελάρ/ελάν όσο φυσικά και τη μαζική υποστήριξη και ανοιχτή συμπάθεια ενός τεράστιου μέρους της κοινωνίας, ανεξαρτήτως αν τους ψήφιζαν ή όχι. ...

 
"Gezi-Parkı Direnişi" Vesilesiyle Türkiye* Baharlar ve Kışlar 07-2013

Bir aydan uzun bir süredir Türkiye’de – genellikle “Gezi Parkı Direnişi” adıyla anılan – kitlesel ayaklanmalar vuku buluyor. ‘Kitlesel ayaklanma’ tabiri bu bağlamda mâkul ve isabetli görünüyor, çünkü 28 mayısta patlak veren eylem dalgası hem kitlesellik hem de ayaklanma niteliklerini haiz. (İktidarın emniyet aygıtının verdiği bilgilere göre şimdiye kadar 5 milyonun üzerinde katılım gerçekleşti. Öte yandan eylemlerin şimdiye kadarki ortak paydası ve eylemcilerin ortak motifleri hükümet karşıtlığı olmakta ki bu hükümet karşıtlığı sadece barışçıl değil aynı zamanda aktif fizikî mukavemet, arbede tarzında da tezahür etmekte.)

 
Από την πολλή Άνοιξη, ξεχάστηκε ο Χειμώνας 07-2013

Εδω και πανω απο ενα μηνα, εξελισονται στην τουρκια μαζικοι ξεσηκωμοι κατω απο το ονομα Gezi-Park. Η έκφραση ‘μαζικος ξεσηκωμος’ μοιαζει εδω να ταιριαζει, διοτι το κυμα διαδηλωσεων που ξεκινησε στις 28 Μαιου ηταν και μαζικο (συμφωνα με ανακοινωσεις των κρατικων οργανων ασφαλειας πηραν μεχρι στιγμης μέρος πανω απο 5 εκκατομυρια κοσμος) και εξεγερτικο (ο κοινος παρανομαστης του κινηματος ειναι οπως φαινεται μια αντικυβερνητικη σταση, που εκφραζεται οχι μονο ειρηνικα αλλα και με την μορφη οδομαχιων).

 
Rassistisch und Griechisch 09-2012

Die Antifa casa del campo ist eine Gruppe, die vor über 2 Jahren von MigrantInnen und Nicht-MigrantInnen gegründet wurde. Die Wahrnehmung der Erfahrung der griechischen Realität ist eine der wichtigsten Achsen unserer Zusammenkunft. Unser zentrales Ziel ist der Angriff auf den griechischen Mob, d.h., auf die griechische Gesellschaft. Der Umstand, der uns jegliche Ruhe und Objektivität raubt, ist die Existenz dieser „Nation“ und ihr Umgang mit Minderheiten. Indem wir also die Gesellschaftsfeindschaft und die Verneinung jeglicher Utopie in den Vordergrund stellen, kommen wir zusammen, formieren uns und entfalten Aktivitäten für unsere gemeinsamen Nöte hier und heute.

 
Widerstand und "Widerstand" in Griechenland heute 08-2012

Deutschland demonstriert zurzeit mit Post-Wiedervereinigungsstärke, wer in Europa das Sagen hat und wie die klimatische Selektion in gute und böse Länder vonstatten zu gehen hat (faule Südländer, fleißige Nordländer). Dies mit tatkräftiger Unterstützung geschlossener Reihen der Population samt ihrer politischen Formationen. Das ist der traditionelle völkische Vorgang mit erprobtem rassistischem Praxisbezug. Selbstverständlich sollte es sein, dass man/frau persönliche unmittelbare Gegnerschaft bzw.

 
Από την κουλτούρα του φύρερ στην κυρίαρχη κουλτούρα
(για τις πολυπολιτισμικότητες και άλλες κουλτούρες)
03-2012

(Μετάφραση του σχόλιου του μαρτίου στο ράδιο FSK Αμβούργο)

Η ενασχόληση με το θέμα είναι, πρώτα απ’ όλα, αναχρονιστική, μιας και κανείς δεν αφιερώνει ούτε μια λέξη πια για αυτό και, δεύτερον, μας εισάγει σε ένα ζήτημα φαντασίας, το οποίο ποτέ πριν την εμφάνιση του δεν ήταν υπαρκτό σε οποιαδήποτε αντίστοιχη εκδοχή.

 
Πυρήνες αξιοπρέπειας μέσα σε ένα βούρκο ξεφτίλας 04-2012

Αυτό το κείμενο είναι για αυτούς που, όχι μόνο δεν προσέφυγαν στο σύνηθες: να μιλήσουν τη γλώσσα των ρουφιάνων στη χώρα των ελλήνων, αλλά προσπάθησαν κιόλας έμπρακτα για το ακριβώς αντίθετο: να βάλουν την ελληνική κοινωνία ολόκληρη απέναντί τους, σαν γενεσιουργό αιτία όλων των εξουσιών. Είναι για αυτούς που συνεχίζουν να ζεσταίνονται στις φλόγες του δεκέμβρη, μην δίνοντας ουτε για μια στιγμή δεκάρα στον κίνδυνο να καούν οι ιδιοι και συνεχίζουν μαλιστα να σκιαγραφούν από τα κάτεργα το αδιανόητο.

 
ισλαμοφάγοι και ισλαμολόγοι Januar 2012

(μηνιαίο σχόλιο του CM στο ράδιο FSK του αμβούργου)
Μερικές φορές αισθανόμαστε σαν χώρος ανακύκλωσης, που πράγματα τα οποία χρησιμοποιήσαμε επί είκοσι χρόνια, τα επαν-επεξεργαζόμαστε εκ νέου και τα ξαναπροσφέρουμε με νέα συσκευασία στον άνδρα και στην γυναίκα. Έτσι και με αυτό το θέμα, με το οποίο ξεκινάμε το σχόλιο μας στη νέα χρονιά. Συγκεκριμένα με την επαν-επεξεργασία αυτής της καθημερινής έννοιας «ισλαμισμός» που έχει ενσωματωθεί ...

 
Ανθολογία Κειμένων ενάντια στον γερμανικό & τον ελληνικό βούρκο! September 2011

Κυκλοφορεί!
ο τόμος "Ανθολογία Κειμένων ενάντια στον γερμανικό & τον ελληνικό βούρκο" με κείμενα του Café Morgenland από το 1991 ως το 2011.
Τιμή: 5 ευρώ (για πρόσφυγες & μετανάστες δωρεάν)

(το κείμενο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε σε μικρότερη μορφή, στις 14.4 και 15.4. σε εκδηλώσεις στη Λάρισα και το Βόλο αντιστοίχως, χωρίς τις υποσημειώσεις. Στο παρόν, που παρουσιάστηκε στις 27.8., σε μια κατάληψη στην Θεσσαλονίκη, έγιναν μια σειρά από επίκαιρες προσθήκες με τις οποίες και παρουσιάστηκε στις 18.9. σε κατάληψη στην Αθήνα)Με το παρόν θα κινηθούμε στα πλαίσια της συνέντευξης μας που εμφανίστηκε σε μια μπροσούρα Antifa, αναλύοντας μερικά βασικά θέματα που αναφέρθηκαν εκεί, ώστε να γίνουμε τουλάχιστον πιο κατανοητοί.
 
Είναι γνωστή πια αυτή η ατμόσφαιρα του πογκρόμ μέσα στην ελληνική κοινωνία. Όσοι μεγάλωσαν στη δεκαετία του ’00 πρέπει να αντιλήφθηκαν το πρώτο πογκρόμ ήδη το 2004, μαζικότερο και σε μεγαλύτερη κλίμακα της επικράτειας εκείνο, δυσκολότερο δε στην εκτέλεση αφού έπρεπε να ανιχνευθούν Αλβανοί μετανάστες – χειρουργική λεπτοδουλειά δηλαδή. Είκοσι μέρες πριν, στο πογκρόμ που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε έναν παρόμοιο αέρα σε τρία τουλάχιστον γενικά χαρακτηριστικά της βίας.
Ήταν η ανθρωπιστική βοήθεια;
Εν αρχή ήταν η ανθρωπιστική βοήθεια. Η φετινή καραβιά προς τη Γάζα θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα: «Στις οχτώ προηγούμενες αποστολές της μέσα σε εννιά μήνες, η οργάνωση μετέφερε μόνο δέκα τόνους βοήθειας στη Λωρίδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος «πολυεθνικός στόλος» της μεταφέρει περίπου 10.000 τόνους βοήθειας»
.

Αναδημοσιεύουμε ενα επίκαιρο (και διαχρονικό) κείμενο απο το Blogg μεταναστών «Ανθελληνικές Ορδές Ξένων» (12.2010)
Η σιωπή μας κρύβει μέσα της την οργή

Θα ξορκίσω λίγο το θυμό μου αλλά ο πόνος που δεν του εχω
δωσει ακόμα φωνή κυριαρχεί και συσσωρεύεται.
Η σιωπή είναι ένας τρόπος να χαμογελάω και να αντέχω
ένας τρόπος να μη αγνοώ πόσο ξεπέφτει η ζωή μου κάθε μέρα
προσπαθώ να φανώ δυνατός και σιωπηλός
... η συνέχεια στο http://ordes.squat.gr/

Το κομμένο σχόλιο:"Ευχαριστούμε για τους επαίνους σας, αλλά θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δυστυχώς δεν μας αξίζουν, μιας και δεν μας έγινε η τιμή να συμμετάσχουμε στη γραφή του κειμένου αυτών των κακών, αχάριστων και άτακτων μεταναστών, ενός κειμένου που απλά και ευγενικά σας καταδεικνύει το τι είσαστε: Ελληνοαριστερά και ελληνοαναρχία του τετριμμένου είδους, εργατολάγνοι και μαζα(ο)χιστες,  ανίκανοι και αμήχανοι να δεχτείτε αυτή την απαλή κριτική που σας βάζει τον καθρέφτη μπροστά στη μάπα σας, επιβεβαιώνοντας αθέλητα οι ίδιοι τα ρατσιστικά σας κόμπλεξ ("αφού λοιπόν είναι εξ ορισμού τόσο άσχημα εδώ, δεν σας γουστάρει κανείς, δεν πληρώνεστε καλά κλπ, γιατί δεν φεύγετε;" απόσπασμα από παραπάνω σχόλιο). Απαλή σε σχέση με τον αχαλίνωτο ρατσισμό αυτών που καλύπτεται εδώ και είκοσι χρόνια (ελληνικό λαό). Αντί  αυτού αρχίζετε πάλι να «κουκουεδίζετε», με τα γνωστά και βαρετά περί συνωμοτών και προβοκατόρων.  Είναι και αυτό μια  λύση, έστω και προσωρινή..." Café Morgenland

Επ αφορμή αυτου του κειμένου, ξέσπασε στο indymedia  μια συζήτηση ανάμεσα σε έλληνες ρατσιστές. Η προσπάθεια μας να απαντήσουμε με ενα σχόλιο μας σε αυτούς και στις συνωμοσιολογίες τους για το «ποιοί κρύβονται πίσω απο το κείμενο», απέτυχε χάρις στην επαγρύπνηση της  ελληνικής διοίκησης  του ελληνικού indymedia που δεν επέτρεψε την εμφάνιση του.
Ιανουάριος 1996: Σε "σκούπα" στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει αλβανό μετανάστη
Φεβρουάριος 1996: Θάνατος άγνωστης μετανάστριας από σφαίρα αστυνομικού
Ιούνιος 1996: Ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια
Οκτώβριος 1996: Στη Λειβαδιά αστυνομικός πυροβολεί στο ψαχνό 20 αλβανούς τραυματίζοντας 7, από τους οποίους ο ένας θα υποκύψει αργότερα στα τραύματά του

Πότε και γιατί εμφανίστηκαν οι μετανάστες αυτο-οργανωμένα?
Τον Αύγουστο του 1973 επέστρεψαν πολλοί τούρκοι εργάτες της Ford καθυστερημένα από τις διακοπές τους από την τουρκία, με αποτέλεσμα να απολυθούν. Αυθόρμητα ξέσπασαν στο εργοστάσιο της Ford στο Νιλ της Κολωνίας οι λεγόμενες «άγριες απεργίες», δηλαδή απεργίες που δεν οργανώνονταν από τα γερμανικά συνδικάτα και έτσι δεν είχαν ουτε και την συμπαράσταση τους. Τα κύρια αιτήματά τους ήταν η απόσυρση των απολύσεων και η δυνατότητα άδειας διάρκειας 6 εβδομάδων

«Όταν μια γυναίκα σκοτώνει τον βιαστή της, τότε το αποτέλεσμα αυτής της πράξης δεν είναι ότι έχουμε μια δολοφόνο από τη μια πλευρά και ένα θύμα από την άλλη, αλλά έχουμε ένα νεκρό άνθρωπο από τη μια και έναν ελεύθερο άνθρωπο από την άλλη».
Την Κυριακή 6 Ιούνη οι δύο έφηβες, 15 και 16 χρονών, συναντήθηκαν στο χωριό Κερκίνη Σερρών για να αναζητήσουν χρήματα ώστε να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους να απομακρυνθούν από τα

Στη Δύση, στο Randerath της βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ήταν όλα έτοιμα στις 4 του Μάρτη του 2009. Αποφασισμένοι και με αυτοπεποίθηση μαζεύτηκαν μπροστά στο σπίτι. Η πολιορκία μπορούσε να αρχίσει. Από τότε, εδώ κι ένα χρόνο δηλαδή, κάθε βράδυ, μαζεύονται με τα απαραίτητα αξεσουάρ: λαμπάδες, μεγάφωνα και χορωδιακά συνθήματα. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Το υποκείμενο που θέλουν να αποτελειώσουν είναι αποκλεισμένο στο αμπαρωμένο σπίτι.
Ο εμπρησμός της συναγωγής στα Χανιά πριν από λίγες ημέρες μας υπενθυμίζει πως η αντισημιτική, μισαλλόδοξη και ακροδεξιά βία είναι παρούσα. Εκτός από αυτό, επιβεβαιώνει πως, όσο και αν μερικοί εύκολα υιοθετούν και διαδίδουν φήμες για το πόσο «περιθωριακές» και «αριθμητικά περιορισμένες» είναι οι φωνές που εκφέρουν τον φασιστικό λόγο στην Ελλάδα, η φασιστική απειλή είναι άμεση.
Der Brandanschlag auf die Synagoge von Chania vor einigen Tagen, erinnert uns daran, dass die antisemitische, hasserfüllte Gewalt der  Rechtsradikalen aktuell ist (1).
Außerdem bestätigt dies, dass, entgegen der selbstverständlichen Überzeugung und der Gerüchteverbreitung mancher, dass die Stimmen, die das faschistische Word artikulieren, nur eine Randerscheinung seien bzw. eine verschwindende Minderheit ausmachten, die faschistische Bedrohung eine unmittelbare ist.
Στις 17.6.2009 το terminal119 έστειλε στο γερμανικό ριζοσπαστικό περιοδικό Konkret μια επιστολή, υπό τον τίτλο «Ελληνική Μυθολογία» με αφορμή ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του 6/2009. Στην επιστολή αυτή του terminal119 απάντησε πρόσφατα – κάπως απρόσμενα είναι η αλήθεια – όχι ο συγγραφέας του αρχικού κειμένου του Konkret αλλά… η ιστορική Ρένα Μόλχο...
Στο τεύχος σας 6/2009 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τον τίτλο «στο όνομα του Λαού», σχετικά με την αθώωση του νεοναζί Πλεύρη από αθηναϊκό δικαστήριο. Με το παρόν  θέλουμε να επιστήσουμε τη προσοχή σε ορισμένα ακραία λάθη του αρθρογράφου Eberhard Rondholz.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Το παρακάτω κείμενο είναι κάθε άλλο παρά αντικειμενικό και ουδέτερο, ούτε κρατάει ίσες αποστάσεις από τα γεγονότα, από τις ομάδες και τα άτομα στα οποία  αναφέρεται. Αντίθετα είναι μονόπλευρο, γεμάτο προκαταλήψεις και μονομερείς συμπάθειες και αντιπάθειες. Με άλλα λόγια δεν θα αρέσει σε κανένα από όσους και όσες διέπονται από τέτοιες αρχές. Θα προτείναμε πάντως να το ακούσουν και αυτά τα άτομα, τουλάχιστον για να ξέρουν μετά τι θα βρίζουν.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ 5 Ιανουαρίου 2009
Φόβοι Ελλήνων Εβραίων μετά τη νέα έκρηξη αντισημιτισμού
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) έχει γίνει αποδέκτης μηνυμάτων από Έλληνες Εβραίους μετά τη βεβήλωση της συναγωγής του Βόλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Griechisches Beobachtungskomitee der Helsinki-Verträge
Presseerklärung_5 Januar 2009

Ängste griechischer Juden nach der neuen antisemitischen Explosion
Das griechische Beobachtungskomitee der Helsinki-Verträge ist nach der Schändung der Volos-Synagoge am Silvesterabend Adressat von Briefen von griechischen Juden geworden.
Στις 31.12.2008, πραγματοποιήθηκε μια «επαναστατική» επίθεση ενάντια στην  εβραϊκή συναγωγή του Βόλου (την παλιά την ανατίναξαν οι γερμανοί το 1943). Η επίθεση έγινε υπό την μορφή αναγραφής απειλητικών συνθημάτων στους τοίχους της συναγωγής (αλλού το λένε βεβήλωση ή ιεροσυλία) ενάντια στους έλληνες εβραίους της πόλης.

Μετά από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση αναβρασμού, ένα ξεχείλισμα οργής που δεν λέει να σταματήσει. Μπροστάρηδες σε αυτό τον ξεσηκωμό είναι οι μαθητές, οι οποίοι με αστείρευτο πάθος και με ένα πηγαίο αυθορμητισμό έχουν ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Ιανουάριος 1996: Σε "σκούπα" στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει αλβανό μετανάστη
Φεβρουάριος 1996: Θάνατος άγνωστης μετανάστριας από σφαίρα αστυνομικού
Ιούνιος 1996: Ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια

Nach der Ermordung von Alexis Grigoropoulos, erleben wir eine beispiellose Situation der Aufruhr, ein Überlaufen der Wut, das nicht enden will. Avantgarde in diesem Aufbegehren sind die Schüler, die mit unlöslichem Pathos und mit einer ursprünglichen Spontaneität, alle Vorgaben umgekippt  haben. Du kannst nicht, etwas was du nicht kontrollieren kannst stoppen, du kannst nicht, etwas, was spontan unter Bedingungen abläuft, die du nicht verstehst, organisieren. Das ist die Schönheit dieser Rebellion.

Januar 1996: bei einem Strassenblockade in Skala Oropou, tötet der Polizist Dionysios Karakaidos einen Migranten aus Albanien
Februar 1996: Eine unbekannte Migrantin wird durch einen Polizisten erschossen
Juni 1996: Der Agrarpolizist Athanasios Matos, tötet den 20-jährigen Fantil Nampouzi wegen zwei Wassermelonen

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2007, δυο φίλοι, ο 20χρονος Σέρκαν (τουρκικής υπηκοότητας) και ο 17χρονος Σπύρος (ελληνικής υπηκοότητας), άναψαν τσιγάρο στο μετρό του Μονάχου. Ένας 76χρονος γερμανός (από την γενιά της Νεολαίας του Χίτλερ, όπως λενε οι Café Morgenland) προσπάθησε να τους πειθαρχήσει και να επιβάλλει τάξη (επειδή το κάπνισμα στο μετρό απαγορεύεται).
 
Εκείνοι που απουσίασαν επιδεικτικά από τις δίκες εναντίον του Πλεύρη έπρεπε, έστω και 8 μήνες μετά, να δικαιολογήσουν την απουσία τους – έστω για κάποιους οπαδούς τους που άρχισαν να αμφισβητούν το αντιφασιστικό τους έργο.  
 
Those blatantly absent from the trials against Pleuris should have, even after 8 months, justified their absence – at least for the sake of some of their followers who started doubting their antifascist action.
 
Diejenigen, die sich beim Prozess gegen Plevris dezent raus hielten, mussten, sei es auch nur wegen der Infragestellung ihrer antifaschistischen Werke durch einige ihre Anhänger, 8 Monate später ihre Abwesenheit rechtfertigen.
 
t119: Μάθαμε πως έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την antifa Φρανκφούρτης και άλλες ομάδες, όπως τη δική σας, ή ακόμη και την καθεστωτική αριστερά για την πορεία των ναζί στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Ιούλιο...
 
Όλο το καλοκαίρι του 2007 παρακολουθούμε τον εθνικιστικό παροξυσμό των Ελλήνων με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα τους. Απλώς αυτό το καλοκαίρι τον παροξυσμό τους τον λένε φωτιές, τον λένε οικολογικές ευαισθησίες,
 

«Ο θάνατος είναι ένας μάστορας από την Γερμανία» Π. Τσελαν
Συνέντευξη με δυο άτομα από την αντιφασιστική ομάδα μεταναστών στην Γερμανία, Caf é Morgenland ( CM ). Οι συνομιλητές μας

 

Gjyqi i vrasesit te Edison Jahajt (21.02.2007)

Naten e pare te vitit 2006, kur nderrimi i viteve festohej ne te gjithe Greqine, ne Rethimno masakrohej, nje tjeter emigrant, nga dora e nje tjeter racisti grek, i cili ishte ofenduar nga sjellja “provokuese” e nje emigranti...
 

Την πρώτη νύχτα του 2006 όταν γιόρταζαν σε όλη την Ελλάδα την αλλαγή του χρόνου, στο Ρέθυμνο σφαζόταν ένας άλλος μετανάστης, από το χέρι ενός άλλου Έλληνα ρατσιστή, ο οποίος είχε προσβληθεί από την

 
Τα πρώτα χρόνια μετά το άνοιγμα των συνόρων, άρχισε δειλά η είσοδός τους στην Ελλάδα. Στην αρχή, φαινομενικά τουλάχιστον, υπερίσχυε η εγχώρια φιλανθρωπία. Σε αυτήν την πρώτη φάση και λόγω και των βλέψεων (επεκτατισμού) προς την «βόρειο ήπειρο», ως και παιδικές κατασκηνώσεις τους έφτιαχναν.
 
Στις αρχές Νοέμβρη στην Αμάρυνθο της Εύβοιας καταγγέλθηκε ακόμη ένας βιασμός, αυτή τη φορά εις βάρος μιας ανήλικης μετανάστριας. Η 16χρονη μαθήτρια από τη Βουλγαρία κατήγγειλε το βιασμό της και τη βιντεοσκόπησή του από τέσσερις Έλληνες συμμαθητές της μέσα στο χώρο του σχολείου. Η συναίνεση της τοπικής κοινότητας στο σεξιστικό και
 
Anfang November wurde in Amarynthos in Euboia noch eine Anklage wegen Vergewaltigung erhoben, diesmal ging es um eine minderjährige Migrantin. Die 16jährige Schülerin aus Bulgarien zeigte die Vergewaltigung (die auch noch auf Video aufgenommen wurde) durch 4 griechische Mitschüler in den Schulräumen an
 
(When the masks fall… part two)
After the non-desecration of the Monument for the Jews of Thessalonica murdered by the Nazis follows the non-protest against the Israeli community.
The KKE and the PAME have answered the condemnation
 
(Wenn die Masken fallen... Teil zwei)
Nach der Nichtschändung des Mahnmals für die durch die Nazis ermordeten Juden von Thessaloniki, erfolgte der Nichtprotest gegen die israelitische Gemeinde.
Auf die Verurteilung der Mahnmalschändung seitens der israelitischen Gemeinde, antwortete die KKE und der PAME mit einer ihrer Tat entsprechenden
 
(Όταν πέφτουν οι μάσκες…μέρος δεύτερο)
Μετά τη Μη-βεβήλωση του Μνημείου για τους, από τους ναζήδες, δολοφονημένους εβραίους της Θεσσαλονίκης, είχαμε τη Μη-διαμαρτυρία ενάντια στην Ισραηλιτική Κοινότητα.
Στην καταγγελία της ισραηλιτικής κοινότητας για τη βεβήλωση, απάντησε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ με ανάλογες με την πράξη τους ανακοινώσεις: Δεν ήταν βεβήλωση διαλαλούσαν σκίζοντας
 
On the evening of the 1st of August in the year 2006 an event took place that not even those who thought they had an idea about the anti-Semitism of the “traditional” Greek leftwing parties could envisage.
 
Am Abend des 1. August des Jahres 2006, fand in der Stadt Thessaloniki ein Ereignis statt, das nicht mal diejenigen, die die Illusion hatten, dass sie einigermaßen über den Antisemitismus der griechischen „traditionellen“ Linken Bescheid wussten, ahnen konnten:
 
Το βράδυ της 1ης Αυγούστου του έτους 2006, συνέβη ένα περιστατικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ούτε όσοι είχαν την αυταπάτη να νομίζουν πως γνώριζαν κάπως τον αντισημιτισμό της ελληνικής «παραδοσιακής»
 
Café Morgenland ne zaman ortaya çıktı ve ortaya çıkış sebebi neydi?
İki Alman devletinin vuslatının hemen ardından, yeniden birleşmiş Almanya birdenbire, göçmenlere, mültecilere ve sığınma talebiyle Almanya'da bulunan insanlara yönelik şiddetli pogromlara sahne olmaya başladı. Alman olmayanlara karşı volksfest tarzında organize edilmiş pogrom ve kundakçılık eylemleri vuku bulmaya başladı.
 
In die Internet-Ausgabe von Rizospastis eingebaut, erscheint der 6-zackige Davidstern (Israel-Fahne), abgelöst durch das Sternenbanner der USA, dessen Sterne wiederum zum Hackenkreuz werden. Es folgen die bekannten Parolen über das „verbrecherische Israel“ usw. (Eine Minderheit eines zivilisierten europäischen Landes war vor über
 
Στην ιστοσελίδα του ριζοσπάστη, στο πάνω μέρος δεξιά εμφανίζεται το εξαγωνικό άστρο του Δαβίδ (σημαία του Ισραήλ) το οποίο εναλλάσσεται με την αστερόεσσα των ΗΠΑ, της οποίας τα άστρα με την σειρά τους μετατρέπονται σε αγκυλωτούς σταυρούς. Ακολουθούν τα γνωστά σλόγκαν για το «εγκληματικό» Ισραήλ κλπ. (Το άστρο του Δαβίδ ήταν πριν πάνω
 
Πριν ένα μήνα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 4 Σεπτέμβρη του 2004, δύο μήνες μετά την νίκη των γερμανοτσολιάδων (εθνική ελλάδας) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μόλις μια βδομάδα μετά το τέλος της εθνικιστικής ολυμπιακής αποχάυνωσης, είχαμε σε ολόκληρη την ελλάδα μαζικά,
 
Bir süre evvel, 4 Eylül 2004 gününün akşamı, yani 'ğermanosolia'lardan mürekkep Yunanistan milli takımının Avrupa futbol şampiyonasını kazanmasından iki ay, olimpiyatların milliyetçi esrikliğinin son bulmasından ise hemen bir hafta sonra, Yunanistan şiddetli pogromlara sahne oldu.
 

Jagdsaison
(einen Monat danach: ein paar Gedankenfetzen über eine schon vergessene Geschichte)"(03.10.2004)

Vor einem Monat, am Samstag Abend des 4. Septembers 2004, zwei Monate nach den Sieg der Germanotsoliaden der griechischen Nationalmannschaft in der Fußballeuropameisterschaft und gerade eine Woche nach dem Ende des nationalistischen Taumels der Olympischen Spiele, fanden in Griechenland massive Volkspogrome statt.
 
 
 
 
Café Morgenland